luni, 26 septembrie 2011

UDREA mai vrea sa SUGA BANI

BANI, CAT MAI MULTI BANI !
MERCENARUL ROMAN   

Udrea vrea ca cel puţin 1 miliard de euro din fondurile UE necheltuite de alte ministere să fie cedat Ministerului Turismului

“Cred că toţi miniştrii trebuie să avem în vedere nevoia României de a aduce aceşti bani în ţară. Ştiu că există şi orgoliu personal, care de foarte multe ori e piedică la o decizie corectă. Eu cred că ar trebui să vedem acum, toţi colegii miniştri, interesul naţional şi să ducem banii care se pare că nu pot fi folosiţi pe un anumit program operaţional sectorial acolo unde este nevoie de ei şi se pot cheltui imediat”, a spus Udrea.
Ea a adăugat că MDRT a contractat pe diverse proiecte toată suma de 4,3 miliarde de euro alocată din fonduri europene şi are proiecte depuse în valoare de 12 miliarde de euro.
“Deci, dacă am mai avea bani pe Programul Operaţional Regional, pe care noi am terminat de făcut contractările, am putea cheltui imediat aceste fonduri. De aceea, noi ne-am gândit să cerem şi de la alte ministere, acolo unde, din analize, este evident că nu vor putea accesa toţi banii”, a afirmat Udrea, care a precizat că MDRT are câteva propuneri, pe care le va înainta ministerelor vizate.
Ministrul a dat ca exemplu ministerul Muncii, care are o rată slabă de absorbţie pe programul operaţional sectorial POSDRU, care are ca obiectiv dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii acestuia.
“Au 4,4 miliarde de euro. Acolo am solicitat ca o parte să se aloce Programului Operaţional Regional, dar pot fi luaţi bani şi din alte programe. Fiecare ar trebui să fie onest şi să spună câţi bani mai poate atrage”, a adăugat ministrul.
Udrea a afirmat că MDRT s-ar bucura să primească cât mai mulţi bani, dar dacă ar primi cel puţin un miliard de euro de la toate ministerele, o parte din bani ar fi distribuiţi şi către reabilitarea termică a locuinţelor.
http://mercenarul.weblog.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu