miercuri, 30 aprilie 2014

Control

Presedintele Ucrainei recunoaste ca a pierdut controlul in estul tarii

autor: FrontPress 30.04.2014
rusPreședintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a declarat miercuri că forțele de ordine ucrainene nu sunt capabile să preia controlul asupra situației în estul țării, tot mai multe instituţii fiind preluate de miliţiile paramilitare pro-ruse din regiune.
”Vreau să spun în mod sincer că structurile de forță nu sunt capabile în acest moment să preia rapid controlul asupra situației în regiunile Donețk și Lugansk”, a afirmat Turcinov, în cadrul unei întâlniri la Kiev cu șefii administrațiilor de stat regionale, după cum relatează agenţia de ştiri RIA Novosti.
El a adăugat că situația din estul țării continuă să fie deosebit de tensionată, în special la Slaviansk (regiunea Donețk). ”Orașul Slaviansk este controlat de grupări teroriste și diversioniste”, a afirmat Olexandr Turcinov, potrivit Unian.
Președintele ucrainean interimar a denunțat marți “inactivitatea” și chiar “trădarea forțelor de ordine” în estul Ucrainei, o aluzie la cazurile în care o parte din soldaţii şi ofiţerii trimişi să anihileze punctele de rezistenţă ale separatiştilor au trecut de partea populaţiei rusofone. “Evenimentele din est ilustrează inacțiunea, incapacitatea și, uneori, trădarea criminală a forțelor de ordine în regiunile Donețk și Lugansk”, a afirmat el.
Marile orașe din sud-estul Ucrainei, între care Donețk, Harkov și Lugansk, se confruntă din luna martie cu o mobilizare fără precedent a susținătorilor federalizării țării care contestă noile autorități proeuropene de la Kiev și cer organizarea unor referendumuri cu privire la viitorul statut politic al acestor regiuni, aminteşte Agerpres. Mai mult, elementele mai radicale merg până la a cere alipirea la Federaţia Rusă, după modelul Peninsulei Crimeea. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu