miercuri, 16 mai 2018

Ciorna Restabilirea adevarului istoric


Nu putem a ne praface ca nu intelegem ce se intampla in Israel. Dupa anul 1947  cand SUA in calitate de jandarmi al lumii, a hotarat sa creeze un nou stat numit Israel,  un stat artificial.
Evreii in loc sa mearga acolo de unde proveneau, bazati pe talentul lor  la finante, la camatarie ( stiti ca Nabucodonosor acum 3000 de ani, au ingradit evreii si au pus elefantii sa-i calce in  picioare, tot pentru motivul camatariei)si la prelucrarea  metalelor si pietrelor pretioase, au fost  aruncati in  lupta, ei nefiind un popor cu traditii  militare. In timpul imparatului Hadrian au fost alungati sub motivul ca au ucis pe iubitul imparatului, fapt nedovedit. Locul lor a fost luat de arabi, dar care au locuit si impreuna cu evreii intorsi, dar nu in totalitate inapoi.
Donald Trump in campania electorala a promis ca nu va mai cheltui banii contribuabililor americani, pentru sustinerea militara si financiara a Israelului.
Cele 8,5 milioane de israelieni(acum) nu ar fi putut sustine aceasta hartuire permanenta a arabilor.
Sub umbrela dreptatii, se sacrifica din 1947 dar mai ales dupa razboiul de 6 zile din 1967, vieti nevinovate, fara a se zari nici o finalitate, doar testarea armelor si a noilor strategii militare.
Nici in urmatoarele milenii nu se va sfarsi acest conflict, aducator numai de moarte. Miza  pentru americani este mare, numai prin prizma cinica de a intretine pe mare cheltuiala de fatada ca, acolo se va face dreptate. Adevarul este mereu la mijloc. Cine are dreptate ? Evreii care au fost dizlocati acum 2000 de ani sau arabii, care au ocupat un teritoriu ramas neocupat ?
Cine trebuie sa detina acolo puterea? Statul Palestinian, luat acum in bataie de joc ca stat, asa cum se spune de 2000 de ani, Palestina ? Sau acest adversar Israel deformat ca perceptie? Cine a fost intai oul sau gaina ? Arabii dupa ce s-a stabilit ca teritoriul sa fie  impartit in doua, Israel si Gaza a fost   hartuit militar pana s-a ajuns la cateva teritorii razlele in  Gaza. Acesta a fost si scopul de a se preface ca buni vecini, in  timp evreii muscau din teritoriul arabilor. Asa ca acum nu ar fi nimic mai imposibil decat, de a aduna in comun teritoriile Israelului si ale Patestinei.
Sa cunostem istoria si apoi, sa dam cu piatra in unii sau altii. Evreii nu ar putea sustine acest adevarat razboi de guerila extinsa fara ajutor financiar, material si militar al SUA, care are interesele ei. Nici UE nu dau in branci sa ajute statul Israel tocmai pentru ca, locuitorii batranului continent, sunt mai bine stiutori ai istoricului acestor locuri stravechi. Noi ce parere avem ?
Fara a ne rezuma doar la interesele marunte ale celor 2 tapi care  ne subordoneaza interelor lor meschine, de a fi  filmati si fotografiati tinand tucalul americalnilor, intr-o problema insurmontabila, fara nici o intelegere a situatiei Romaniei si a poporului roman, care poate fi tarat intr-un conflict  de care trebuie sa ne tinem departe, concret ce trebuie sa facem ? Sa nu facem pe prostii !!!
PS Razboiul de 6 zile:
Războiul de Șase Zile (în arabă حرب الأيام الستة, harb al-ayyām as-sittaebraică מלחמת ששת הימים, Milhemet Sheshet Ha‑Yamim , engleză Six-Day War sau Six Days' War) a fost un conflict armat între Israel și alianța formată din statele arabe EgiptIordania și Siria. Acest război a durat între 5 și 10 iunie 1967. În urma victoriei militare asupra coaliției arabe, Israelul a ocupat Fâșia GazaPeninsula SinaiPlatoul Golan și Cisiordania. Războiul de Șase Zile a fost cel de-al treilea conflict armat arabo-israelian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu