Căţeluşa Zsa Zsa din rasa Bulldog englez, care a primit titlul de cel mai urât câine din lume în anul 2018, a murit la mai puţin de trei săptămâni după ce a cunoscut faima, informează miercuri AFP.
Căţeluşa în vârstă de nouă ani a murit marţi în somn, a declarat pentru media americane stăpâna sa, Megan Brainard. Aceasta locuieşte în Anoka din statul american Minnesota
„Sunt încă în stare de şoc”, a mărturisit ea pentru postul de televiziune HLN. „Nici măcar nu am avut timp să-i diger victoria şi faima”.
Cu ochii vitroşi, limba ce aproape atingea pământul şi balele care îi curgeau printre fălcile lăsate, Zsa Zsa a câştigat la 23 iunie titlul de cel mai urât câine din lume în cadrul unei competiţii care are loc anual în Petaluma, California
„Este atât de urâtă, pe cât de frumoasă este”, a declarat la acea vreme stăpâna sa care a explicat că numele căţeluşei a fost inspirat de faimoasa actriţă Zsa Zsa Gabor. Pentru concurs – un eveniment organizat de peste 50 de ani în scopul promovării adopţiei câinilor nedoriţi – Zsa Zsa a avut ghearele colorate în roz pentru a se asorta cu nuanţa colierului pe care l-a purtat.
Potrivit stăpânei sale, căţeluşa saliva excesiv deoarece avea dificultăţi în retragerea limbii.